Watercremeren huisdier

DIERENUITVAARTCENTRUM VENLO

Uw huisdier watercremeren?

U gunt uw huisdier een zacht en waardig afscheid? Dan is watercrematie precies wat u zoekt.
Dierenuitvaartcentrum Venlo biedt als eerste in Europa dit dier- en milieuvriendelijke alternatief
voor vlamcrematie of begraven van uw huisdier. 

Wilt u meer informatie of uw heeft u een keuze gemaakt uit onderstaande opties? Neem dan contact met ons op.

Wat wij bieden

individueel resomeren dierenuitvaartcentrum Venlo

Individuele watercrematie

Wanneer u voor Individuele Watercrematie kiest, watercremeren we uw huisdier alleen in zijn/haar compartiment. Het dier wordt respectvol in onze Aquamation Petmachine geplaatst. 

Opmerkingen:

 • Uw huisdier ligt alleen in het compartiment.
 • U krijgt de as retour.
 • U kunt kiezen voor een mooie urn of een andere manier waarop u de as retour krijgt.
individueel extra dierenuitvaartcentrum Venlo

Individuele watercrematie met extra afscheid

Bij Individuele Watercrematie Extra watercremeren we uw huisdier alleen in zijn/haar compartiment. Het dier wordt respectvol in onze Aquamation Petmachine geplaatst. Daarnaast maakt u gebruik van 1 van onze afscheidskamers om op een passende wijze een extra afscheid te nemen waar wij uw geliefde huisdier mooi opbaren.

Opmerkingen:

 • Uw huisdier ligt alleen in het compartiment.
 • U kunt afscheid nemen van uw huisdier in een van onze afscheidskamers.
 • Muziek is een optie.
 • U krijgt de as retour.
 • U kunt kiezen voor een mooie urn of een andere manier waarop u de as retour krijgt.
collectief dierenuitvaartcentrum Venlo

Collectief watercremeren

Bij Collectief Watercremeren behandelen we uw huisdier samen met andere huisdieren. We plaatsen meerdere dieren in onze Aquamation Petmachine en het Aquamation proces behandelt meerdere dieren tegelijk in hetzelfde compartiment.

Opmerkingen:

 • Het is niet mogelijk om bij deze behandeling as retour te krijgen.
 • Geen afscheidsdienst
collectief extra dierenuitvaartcentrum Venlo

Collectief watercremeren met extra afscheid

Bij Collectief Watercremeren Extra behandelen we uw huisdier samen met andere huisdieren. We plaatsen meerdere dieren in onze Aquamation Petmachine en het Aquamation proces behandelt meerdere dieren tegelijk in hetzelfde compartiment.

Opmerkingen:

 • Uw huisdier ondergaat de behandeling met andere dieren.
 • U kunt extra afscheid nemen van uw huisdier in een van onze afscheidskamers.
 • Muziek is een optie.
 • Het is niet mogelijk om bij deze behandeling as terug te krijgen.

Meer informatie over watercrematie

Wat is watercrematie?

Watercrematie ook wel resomeren genoemd is een proces waarbij stoffelijke resten van mens of dier onder druk en met behulp van kaliumhydroxide versneld worden ontbonden in verwarmd water. Het wordt ook wel uitgelegd als het versneld vergaan van een stoffelijk overschot.

Door uw huisdier in een bad met water te plaatsen, de temperatuur te reguleren en een alkalische vloeistof toe te voegen, wordt  het ontbindingsproces van het lichaam van uw huisdier bevorderd. De wetenschappelijke term van dit hele proces is alkalische hydrolyse.

Deze nieuwe methode, door de producent aangeduid als Aquamation, is 90% energiezuiniger, 90% minder milieubelastend. Bovendien gaat er 20% meer as terug naar de familie en zit er in die as geen roetdeeltjes waardoor de as mooi wit van kleur is.

Wat is alkalische hydrolyse?

Door toevoeging van een alkalische vloeistof aan een bad met water en het afstellen van de temperatuur wordt de ontbinding van een lichaam versnelt. De alkalische vloeistof veroorzaakt een reactie als het met organisch materiaal in contact komt. Door de stroming van het water lost het stoffelijk overschot op in het water. Het lichaam van uw huisdier wordt tot 3% van zijn oorspronkelijke gewicht gereduceerd en wat overblijft is het tot as gereduceerde harde materiaal zoals bijvoorbeeld de botten. 

Wat is Aquamation?

Aquamation is de naam die de ontwikkelaar van de watercrematietechniek aan zijn methode heeft toegekend. Dit is een geregistreerde naam die slechts door de producent en zijn importeurs gedragen mag worden.

Dierenuitvaartcentrum Venlo is er trots op deze techniek als eerste in Europa te mogen aanbieden als een milieuvriendelijk alternatief op cremeren en begraven. Dierenuitvaart Centrum Venlo heeft de exclusieve importrechten van de Aquamation apparatuur. 

Lees meer over Aquamation watercrematie op de website van onze leverancier.

Heeft u meer vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van Aquamation watercrematie?

Zowel bij vlamcrematie als bij watercrematie (Aquamation) blijven alleen de botten als as over. Bij watercrematie echter, is de as puur en wit. Er is geen roet, koolstof of andere vervuiling aanwezig in de as van uw huisdier. Wij ervaren dat deze pure, schone en witte as een geruststellend en vredig effect heeft op de nabestaanden. 

Daarnaast is Aquamation 100% milieuvriendelijk. Het spaart energie en het water wordt 100% gerecycled. In onze visie sluit dit aan op de manier waarop we tegenwoordig met onze omgeving en onze huisdieren omgaan. Laten we samen een steentje bijdragen, wij doen dat door deze methode in de regio Venlo aan te bieden. U kunt dat doen door voor watercrematie te kiezen en op die manier de natuur, en uw huisdier, te respecteren.

Bekijk ook de video’s hieronder voor meer informatie over Aquamation.

BEL ONS: +31(0)77 303 00 42
24 uur per dag / 7 dagen per week bereikbaar

Dierenuitvaartcentrum Venlo is het eerste dierenuitvaartcentrum in de regio Venlo. 

Onze missie

Elk huisdier verdient een waardig afscheid dat u als familie bijblijft. 

Onze waarden